maanantai 22. joulukuuta 2014

Espanjassa Qigongia ja pH-ruokaa

Espanjassa Qigongia ja pH-ruokaa

10.12.2014

Aamu-uinnin jälkeen virkeänä valmistin aamupalaksi smoothien. Minua ärsyttää, kun sillä ei ole suomenkielistä nimeä. Kai sen nimen voisi itsekin keksiä, joten miltä kuulostaisi pehmilö J. No joka tapauksessa siihen tuli melonia, mantelimaitoa, banaania, appelsiinia ja pinaattia. Siihen voi laittaa melkein mitä kasviksia vaan löytyy mutta siinä pitää olla jotain löysentävää (meloni) ja jotain paksuntavaa (banaani), jotta smoothien rakenne tulee sopivan sakeaksi mutta kuitenkin juotavaksi. Tänään puristin greippi-appelsiinimehun. Kyllä sitruspuserrin on laulanut ja se on osoittautunut oikein käteväksi ja toimivaksi laitteeksi vaikka olen ennen pitänyt sitä aika turhakkeena. Suolaisen nälkään paistoin aamupalalle herkkusieniä sipulin kera ja sen lisäkkeeksi pilkoin tomaattia ja paprikaa.
Vahvan aamupalan jälkeen lähdimme retkelle Mijakseen. Sinne on matkaa noin 16 km ja se sijaitsee sisämaahan päin vuoren kainalossa. Mijas on ihana espanjalainen valkoinen kaupunki, jossa kaikki talot ovat valkoisia. Ovet ja kukkaruukut ovat kirkkaan sinisiä. Onneksi lähdimme ajoissa matkaan sillä parkkipaikkaa oli tosi vaikea löytää. Tähtäsimme klo 12 alkavaan flamencoesitykseen ja niin ilmeisesti tekivät myös muut turistit. Esitys oli kaupungin keskustorilla, se oli korkeatasoinen ja lisäksi ilmainen. Eikä edes hattu kiertänyt. Ihmeellistä, että maailmassa saa jotain näin hyvää ilmaiseksi! Esitys kesti tunnin ja ehdimme sen jälkeen vielä kierrellä kapeilla kujilla ja torilla. Aurinko paistoi ja oli tosi lämmintä Mijaksen suojaisilla pikkukujilla.

Retkeltä palattuamme söimme nälkäisinä lopun moussakan hyvällä ruokahalulla salaatin kera. Yhdeksän hengen seurueemme ruokien siivous ja astioiden tiskaus vie minulta aikaa melko paljon mutta ilma tuntui niin lämpimältä, että päätin mennä tuulen suojaan kattoterassille Annen ja Marjo-Riitan seuraksi ottamaan aurinkoa. Puoli tuntia tarkeni ja sitten alkoikin jo viiletä. Sitten sainkin jo aloittaa iltaruoan valmistamisen. Tein parsakaalikeittoa, johon tuli parsakaalin lisäksi perunaa, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, hapankaalia ja soijakermaa. Siitä tuli yllättävän paljon kotoisen kesäkeiton makuista ja se sopikin hyvin, sillä ilma on nyt lämmennyt kivasti ja alkaa tuntua ihan kesäiseltä. Mittari näytti + 18 astetta. Keiton jälkiruoaksi söimme vielä Thean Mijaksesta ostaman viikunakakun teen ja kahvin kera.

Illalla osallistuin taas Qigong-harjoitukseen. Aamulla en ole ehtinyt mukaan aamupalan laiton takia mutta joka ilta olen ollut harjoituksissa. Harjoitus kestää aina vajaan tunnin. Ensin tehdään erilaisia kätten heilutuksia ja sitten liikesarjoja. Kaikilla liikkeillä ja sarjoilla on nimet, esimerkiksi lootuksen kukka heiluu tuulessa tai outolintu tuijottaa. Liikkeet tehdään usein seisten mutta joitakin liikkeitä tehdään myös istuen tuolilla. Qigongissa ei tarvita erityisiä liikuntavaatteita vaan harjoituksen voi tehdä tavallisissa arkivaatteissa. Siinä ei myöskään tule hiki vaikka se kuitenkin vahvistaa kehoa. Qigong on leppoisaa ja rentouttavaa ja minusta on ollut erityisen mukavaa tehdä harjoitusta ulkona tai meren rannalla. Harjoituksen jälkeen siivoilin vielä keittiössä ja tein kirjallisia töitä omassa pikku toimistossani keittiön pöydällä.  

Marja




Näkymä Mijaksesta merelle




Mijaksessa myydään paljon käsitöitä mm. maalattua keramiikkaa ja nahkatavaraa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti