maanantai 22. joulukuuta 2014

Espanjassa Qigongia ja pH-ruokaa

Espanjassa Qigongia ja pH-ruokaa

12.12.2014

Aamu-uinnin jälkeen aloin laittaa aamupalaa. Puristin appelsiinimehua, sekoitin jogurttia, rahkaa, banaania, mantelia ja pähkinää rouheena sekä sitruunamehua. Suolaiseksi palaksi paistoin herkkusieniä, sipulia ja tomaattia seokseksi. Aamupala maistui kaikille kurssilaisille heidän Qigong-harjoituksensa jälkeen. Ruokailun jälkeen kurssilaiset hävisivät ostoksille, sillä tänään on viimeinen koko päivä täällä ja huomenna heillä alkaa kotimatka. Tiskaamisen ja siivoamisen jälkeen päätin nauttia auringosta ja lämmöstä ja heittäydyin pihalle aurinkotuoliin. Töitä tein tietysti koko ajan ja otin mukaan lukemiseksi talon ohjekansion. Siitä luin mitä kaikkea pitää tehdä ennen talon luovuttamista, jotta osaan antaa kurssilaisille ohjeet huomista varten.

Lounaaksi tein täytetyt kesäkurpitsat. Kaupasta löytyi pieniä pyöreitä kesäkurpitsoja, jotka sopivat oikein hyvin tähän tarkoitukseen. Koversin kesäkurpitsat lähes tyhjiksi ja kuutioin sisuksen. Täytteeseen keitin tattaria ja siihen sekoitin kesäkurpitsa lisäksi karkeaa porkkanaraastetta, hapankaalia, sipulia, valkosipulia ja tuhdit mausteet. Kuoret esikypsensin uunissa ja täytteen keitin kattilassa. Sitten vaan täytin kuoret, kaadoin päälle vähän soijakermaa ja laitoin ne uuniin folion alle. Lisukkeeksi tein vielä salaatin. Sillä aikaa kun ruoka kypsyi, teimme Qigong-harjoituksen ulkona pihalla ihanassa auringonpaisteessa.

Ruoan jälkeen lähdimme Thean kanssa kauppaan ostamaan aineksia illan juhlavaan kurssin päätösateriaan. Lähimmästä Super Solista löysimmekin melkein kaiken paitsi juurisellerin. Minä lähdin ostosten kanssa talolle ja Thea lähti vielä katsomaan selleriä toisesta kaupasta. Sitten talolla alkoikin vimmattu ruoanlaitto sillä halusimme tehdä juhlavan kolmen ruokalajin illallisen.
Illallisen aluksi kilistimme kuohuviinia ja kiitimme Theaa kurssista, tietysti myös toisiamme ja minäkin sain kehuja hyvistä ruoista. Thea sai kauniin huivin muistoksi, jokainen sai Thealta huulirasvan ja minä sain vielä suklaalevyn. Alkupalaksi oli tapas-lautanen, jossa oli oliiveja, juustoa, melonia, aurinkokuivattua tomaattia, artisokan nuppuja, salaatinoksa ja persiljaa. Pääruoaksi olimme tehneet kolmenlaisia kasvispihvejä; sieni-, selleri- ja munakoisopihvit, porkkanaperunasosetta ja salaattia. Jälkiruoaksi oli kahta erilaista vahvaa espanjalaista juustoa ja viinirypäleitä ja sen jälkeen vielä turron-kakkupaloja. Kuohuvaa joimme läpi koko aterian. Kyllä oli vatsa täynnä ruoan jälkeen!
Tiskiä ja sotkua oli tietysti tavallistakin enemmän joten minä urakoin vielä tiskikoneen käyntiin ja siivosin keittiön ja ruokahuoneen aamua varten valmiiksi.

Marja



Täytetyt kesäkurpitsat ja salaatti



Jousia viritetään talon pihalla auringossa




Juhla-aterian alkupaloina oli tapaslautaset



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti