torstai 18. syyskuuta 2014

Päivä ehtii ehtoolle

Olemme nyt Saksan ja Ranskan rajalla menossa kohti Strasbourgia joka on viimeinen purkupaikka ennen päämääräämme Baselia. Päivä oli suorastaan kuuma ja illan viileys tuntuu hyvältä. Maisema on nyt yksitoikkoista metsikköä verrattuna eiliseen jolloin seilasimme upeiden, vanhojen pienten kaupunkien ohi.
Nyt on menossa jo kuudes päivä aluksella. Aika menee todella nopeasti vaikka voisi luulla, että täällä pitkästyy koska laivasta ei pääse pois joka välissä. Töitä aluksella riittää, mikä on pelkästään hyvä asia. Tänään maalasimme kantta ja eilen puhdistimme konehuonetta. Yritin myös opetella lastaussuunnitelman tekoa yhdessä erään seilorin kanssa. Eipähän ehdi liikaa ikävöimään kotiin! Lisäksi puhumme englantia ja pelkästään siinä olisi minulle hommaa ihan riittävästi. Ihmeesti olen kuitenkin selvinnyt rallienglannilla vaikka väärinkäsityksiä syntyykin välillä.
Tulen hyvin toimeen koko laivan porukan kanssa ja eihän meitä olekaan kuin seitsemän miestä. Meillä on hauskaa mutta tarvittaessa teemme tehokkaasti töitä. Yhteiset kahvitauot ja ruokailut tuntuvat olevan tärkeitä kaikille.
Opin joka päivä uusia asioita ja minua neuvotaan ja opastetaan auliisti. Pojat ovat myös hyvin kiitollisia siitä pienestä avusta mitä pystyn antamaan. Tämän tyyppinen työssäoppimisjakso on uutta heille, olen joutunut monta kertaa selittämään, että haluan todella osallistua töihin enkä vain katsella päältä.
Suomalaista ja hollantilaista työkulttuuria on vaikea verrata näin pienen otoksen perusteella mutta yksi asia on varmaa: Suomessa työturvallisuus on viety paljon pitemmälle. Muutamat toimintamallit jotka täällä ovat ihan normaaleja, eivät tulisi kuuloonkaan Suomessa.
Yöllä ja huomisen aikana ajamme läpi useista suluista ja  joissakin korkeusero on jopa 10 metriä. Juuri ennen tämän kirjoittamista ajoimme tuollaisen sulun läpi. Tuntui hurjalta yrittää saada paksun köyden lenkki osumaan pollariin kun laiva vielä liikkui eteenpäin... ja eihän se kerralla onnistunutkaan!  No, huomenna on mahdollista treenata koska meillä on vielä monta sulkua edessä.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa mahtavalta, mitä teet. Hyvää elämänkokemusta ja työkokemusta myös. Minä lähden kohta Barcelonaan korutaidemessuille hommiin. terv. Marja

    VastaaPoista