tiistai 30. syyskuuta 2014

Unkari 26.9.2014

Tänään aloitin päivän leipomalla omenatorttua. Muutama omena oli vielä jäänyt puuhun hillonteon jälkeen, joten niistä oli hyvä tehdä herkkua kahvipöytään.

Perjantaina iltaruoka valmistettiin savusaunassa. Saunan lämmitys aloitettiin aamulla klo 8-9 välillä. Lihat (kalkkunaan ja possua) vietiin saunaan kypsymään klo 12 ja kalat klo 14 aikaan. Eero kertoi, että silloin kun on tarkoitus savustaa kokonainen sika, se laitetaan saunaan samaan aikaan, kun lämmitys aloitetaan. Maistuvan iltaruoan lisänä oli viher-, peruna- ja kaalisalaattia. Jälkiruokana oli kokin tekemää maistuvaa kirsikkatorttua.

Tänään tuli asiakkaita lisää, kymmenen slovakialaista motocross -harrastajaa tuli yöpymään kahdeksi yöksi. He osallistuivat läheisessä kylässä kisoihin. Tieto heidän saapumisestaan tuli hyvin lyhyellä varoitusajalla, mutta onneksi ruokaa oli riittävästi. Ilta venyi pitkäksi, ennen kuin kaikki jälkityöt olivat tehty. Täällä onkin nyt yhteensä lähes 30 henkilöä ruokailemassa.

Esittelen nyt hieman Working abroad – kohteeni henkilöstöä.  Paikan päällä ei paljoa tarvitse käyttää englantia, koska Akác-Tanyan omistajat, Eero ja hänen unkarilainen vaimonsa Kati, puhuvat suomea. Täällä oloaikanani Kati oli käymässä siskon perheen luona Englannissa. Vieraat ovat pääasiassa Suomesta tai Unkarista ja lähimaiden alueilta. Paikan työntekijöistä kokki, siivooja, sihteeri ja talonmies ovat unkarilaisia ja he eivät puhuvat paljoa englantia. Tilanhoitaja ymmärtää jonkin verran suomea. Ratsastuksen opettaja ja urheiluhieroja on suomalainen, monitoiminainen Henriikka!

Täällä opiskelijoiden ei tarvitse jännittää ettei tulisi ymmärretyksi. Jos haluaa käyttää englantia enemmän matkan aikana, voi tehdä retkiä Budapestiin, missä ainakin kaikki nuoret osaavat hyvin englantia. Myös osa ulkomaalaisista vierailijoita osaa englantia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti