torstai 29. lokakuuta 2015

Ensimmäinen päivä "Edissä"

Working Abroad 23.10 – 6.11.2015
Kaisa Ollikainen, Ammattiopisto Luovi
Café Training Project, Edinburgh
Ensimmäinen päivä
Tutustuminen työssäoppimispaikkaan The Broomhouse Centerin alaisen Cafe Training -projektin toimintaan. Projektin esimies Lorraine esitteli henkilökunnan sekä vapaaehtoiset työntekijät ja työssäoppijat.
Cafe Training -projekti on vuonna 1997 käynnistetty, catering-alan ammatillista koulutusta, kurssitoimintaa sekä työhön valmennusta tarjoava Edinburghin ympäristössä asuville erityistä tukea tarvitseville väestöryhmille.
Cafe Training -projekti tarjoaa mahdollisuuden suorittaa puolen vuoden tai vuoden mittaisia yksilölliset tarpeet huomioivia työharjoittelujaksoja sekä vapaaehtoistyötä.
Projekti keskittyy nuoriin, joilla on mm. oppimisvaikeuksia sekä sosiaalisia ja -psyykkisiä ongelmia.
Nuoret ja vapaaehtoiset työntekijät voivat suorittaa kuuden kuukauden mittaisen koulutusohjelman eri aihepiireistä, kuten ruokahygienia, leivonta- ja ruoanlaittotaidot, asiakaspalvelu ja rahan käsittely. Kurssit järjestetään yhteistyössä paikallisen Borders Collegen kanssa.
The Broomhouse Centre on avoin kaikille paikallisyhteisön jäsenille mm. lähialueen vanhukset kokoontuvat kahvittelemaan ohjattuun toimintaan Centerin kabinettiin.
Keskuksessa järjestetään myös lasku- ja kirjoitustaitokursseja, jotka toteutetaan yhteistyössä kaupungin oppilaitoksen kanssa.
Yhteisökahvilan laitteistoa
Yleisesittelyn jälkeen oli vuorossa tutustuminen toimipaikan ruokapalveluihin, joita ovat aamupala, lounas, kahvilapalvelut sekä tuotemyynti.
Projektin esimies kertoi lounaslistan suunnittelusta sekä esitteli käytössä olevat leivonnaisten reseptit sekä kertoi haasteet niiden valmistuksessa.
Cafe Trainingissa mukana oleville nuorille on suunniteltu viikkokohtaiset työpäivät, työvuorossa on 3-5 työssäoppijaa sekä neljä vapaaehtoista, joilla on myös omat työpäivät viikkosuunnitelmassa.
Kahden viikon periodissa tapaan siis kaksi kertaa samat nuoret. Sovimme, että valmistamme nuorten kanssa lounaalle ja kahvilaan myös suomalaisia leivonnaisia. Seuraavaksi oli vuorossa tulevan työpäivän suunnittelua ja raaka-aineiden varaamista.
 
Työssäoppimisterveisin,
Kaisa
Cafe Training Project, Edinburgh
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti