tiistai 13. lokakuuta 2015

Kreetan blogi

Working Abroad työelämäjaksoni suunnittelu alkoi jo hyvissä ajoin alkuvuonna, jolloin naarasin ympäri Eurooppaa potentiaalisia työnantajia. Tiesin jo tuolloin jaksoni ajoittuvan jonnekin loppusyksyn nurkille, joten sisäinen navigaattorini opasti minua hieman eteläisempiin osiin. Muutamasta vaihtoehdosta päädyin ottamaan yhteyttä Kreetalla sijaitsevaan rock ja metal henkiseen Avaloniin, joka toimii ravintolana, kahvilana, baarina, viihdekeskuksena ja järjestää erilaisia tapahtumia ympäri Kreetaa. Tutustuin heidän markkinointimateriaaliinsa ja tuumasin heidän tarvitsevan hieman graafisen suunnittelijan apua. Avalonin webmateriaali, julisteet ja mainokset olivat hivenen epäsynkassa keskenään ja varsinainen visuaalinen punainen lanka puuttui yrityksen kokonaisviestinnästä.

Otin yhteyttä ja kerroin tarjouksestani Avalonin omistajalle Lefterikselle, joka otti ehdotukseni heti vastaan. Kukapa työnantaja ei ottaisi ilmaiseksi töihin alan ammattilaista? Sattui vielä niin, että nimeni oli jo kiirinytkin Lefteriksen korviin. Metallipiirit ovat aika pienet. Sovimme, että teen ainakin websivuista alustavat visuaaliset layoutit, hahmottelen hieman mainospohjia ja teen joitain julistepohjia. Saattaisin käydä myös valokuvaamassa paikkaa. Siinä olikin pariksi viikoksi ihan kunnolla työsarkaa. Työtä tulisin tekemään osittain etänä ja osittain paikan päällä. Fiiliksen mukaan. Pidän myös itselleni tärkeänä, että tutustun paikalliseen visuaaliseen suunnittelun kulttuurihistoriaan, typografiaan ja taiteeseen. Ajattelin käydä myös jossain paikallisessa suunnittelutoimistossakin esittäytymässä ja juttelemassa työssäopista, jos sellainen onnistuu.

Varasin lennot hyvissä ajoin ja majapaikan bookkasin Hanian liepeillä sijaitsevasta Stalosin kylästä. Majoituksen etsimiseen suosittelemani sivustot ovat homeaway.co.uk ja Airbnb.com. Booking.comia ja muita hotellisivustoja ei kannata käyttää jos majoitut pidempään kuin kaksi viikkoa. Auton vuokrasin myös koko ajalle, koska junia täällä ei kulje enkä jaksa säätää bussienkaan kanssa.

Matkustin kohteeseen 2.10. Matka sujui aikataulun mukaisesti ilman ongelmia ja perillä sää oli perille päästyäni tietysti sateinen. Oli sentään lämmintä. Auto alle ja navigaattorin opastuksella ajelin sujuvasti majapaikkaan samalla paikallista liikennekulttuuria ihmetellen. Liikenteen rytmin onneksi oppi välittömästi ja olin jopa yllättynyt paikallisten melko hillitystä ajotavasta. Majoittuminen sujui myös ongelmitta.

Majoituspaikkani korkealla kukkulalla.

Ensimmäisenä maanantaina menin esittäytymään Avaloniin. Kontaktihenkilöäni ei näkynyt missään ja sainkin kuulla, että hän oli murtanut jalkansa ja olisi ainakin kaksi kuukautta pois töistä. Ajattelin mielessäni, että tämähän alkoi loistavasti. Muut työntekijät olivat kyllä tietoisia tulostani ja osasivat myös briiffata. Onneksi olin myös suunnitellut tulevaa työtäni etukäteen niin hyvin, että pystyin helposti aloittamaan työskentelyn. Ensimmäisen viikon aikana sainkin tehtyä läjäpäin erilaisia leiskoja mainoksista, julisteista ja websivuista. Kävin näyttämässä niitä paikan päällä ja kertomassa ideoistani. Kaikki ajatukseni otettiin hyvin vastaan ja seuraavan viikon tavoitteena on viimeistellä niitä paljon kuin mahdollista.

2015-10-09 10.55.54.jpg2015-10-09 10.55.28.jpg
Leiskoja

Kaikesta huolimatta myös Lefteris pääsi tapaamaan minua. Sinnikäs sissi. Hän oli saanut pyörätuolin käyttöönsä ja sovimme treffit Avaloniin. Keskustelimme hänen kanssaan Kreetan kulttuurista ja tietenkin työelämäjaksoon liitttyvistä jutuista. Sovimme, että teen ainakin juliste -ja mainospohjia. Hän oli hyvin kiinnostunut suomalaisesta kulttuurista ja kertoi olleensa noin 20 vuotta sitten Suomessa Lohjalla. Hän piti maasta kovasti ja toivoi palaavansa uudestaan. Näillä näkymin yhteistyömme tulee jatkumaan myös työelämäjakson ulkopuolellakin. Tein hänestä myös haastattelun, joka julkaistaan Metalliluola.fi sivustolla tulevaisuudessa.
20151009_181315_muokattu.jpg


********************************
Pete Alander
www.bandmill.net
********************************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti