tiistai 13. lokakuuta 2015

Gargasindin koulu Calpessa


Haanperä, Kirsti has shared a OneDrive for Business file with you. To view it, click the link below.

Calpen kaupungissa sijaitseva Gargasindin erityiskoulu sijaitsee erinomaisella paikalla kolmen ”tavallisen” koulun vieressä. Lisäksi koulun vieressä ovat kaupungin uimahalli ja jalkapallokenttä.  Kouluilla on yhteinen oma koripallokenttä ulkona.

Niinpä Gargasindin koulussa on opiskelijoita integroitu monille oppitunneille tavalliseen kouluun. Tällaisia oppitunteja ovat mm. liikunta, musiikki ja kuvaamataito.  Tavallisista oppilaitoksista taas tulee opiskelijoita Gargasindin kouluun esimerkiksi kotitalouden ja puutarhanhoidon tunneille.

Koulu on samanlainen koulu kuin Raquelpayán koulu siinä mielessä, että oppilaat ja opiskelijat ovat lapsesta 21-ikävuoteen saakka samassa koulussa.  Tässäkin koulussa opiskellaan puutarhanhoitoa ja ruoanlaittoa tarkoituksena sijoittua työelämään avustaviin ammatillisiin tehtäviin, mutta lisäksi täällä opiskellaan paljon myös käsitöitä.  Kuvissa onkin opiskelijoiden tekemiä ryijyjä, keramiikkatöitä ja narunpunontatekniikalla tehty lampun varjostin. Työt myydään ennen joulua koulussa pidettävissä myyjäisissä.

Gargasindin koulussa käytetään paljon projektioppimista.  Useana vuonna projektin tuotos on ollut esitys, jossa näytellään, tanssitaan, soitetaan….  Tänä vuonna harjoiteltava esitys on Odysseija eepoksesta, joka tunnetusti kertoo Ithakan kuninkaan Odysseuksen seikkailuista paluumatkalla Troijan sodasta kotiin Ithakan saarelle. Tähän esitykseen käytetään äidinkielen tunteja, kun tarinaa luetaan ja käsitteitä selvitetään.  Historian tunneilla käsitellään kyseistä aikakautta, maantiedon tunneilla tapahtumien paikkoja, musiikin tunneilla kuunnellaan erilaisia musiikkeja, joista opiskelijat valitsevat esityksen taustamusiikin, liikuntatunneilla opetellaan tanssit, kuvaamataidossa tehdään lavasteita jne.   Edellisen vuoden esityksen valokuvista oli tehty seinäkalentereita tälle vuodelle. Myös Youtubesta löytyy videoita ko. koulusta.

Olen ollut vaikuttunut monista koulun toimintatavoista ja kirjoitettavaa olisi vaikka kuinka paljon, mutta jatkan huomenna.

Nyt alan katsomaan Yle Areenasta uutiset Suomesta!
Kirsti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti