maanantai 12. lokakuuta 2015

Oslo Vo Skullerud 1.päivä


12.10.2015, Oslo
 
Vastassani Skullerud Vo keskuksessa oli henkilö, jonka kanssa olemme viestitelleet tulostani. Hän oli varannut aamupäiväksi meille kahdenkeskistä aikaa ja valmistellut kattavan infon sekä laatinut perehdytyspaketin, jota yhdessä kävimme läpi. Yritän jakaa tulevina päivinä täällä blogissa tänään saamaani tietoa. Sulattelen vain itse ensin valtavaa info määrää, mitä tänään sain. 
 
Oslo Voksenoppläring Skullerud tarjoaa opetusta maahanmuuttajille (kieli ja kulttuuri + tarvittaessa kirjoitus ja lukeminen) sekä erityistätukea tarvitseville aikuisille. Oslossa on useampi toimipaikka, missä tarjotaan maahanmuuttajille koulutusta, mutta vain kaksi paikaa, mitkä tarjoavat opetusta eritystätukea tarvitseville aikuisille. Toinen on siis tämä Skullerud ja se toinen on Nydalen Vo, jossa olen sitten ensi viikon. Asiakaskunta on jaettu niin, että molemmissa paikoissa on kehitysvammaisten, liikuntavammaisten sekä syntymän jälkeen vammautuneiden opetusta. Sen lisäksi Skullerud vastaa koko Oslon alueen aikuisten kuulovammaisten koulutuksesta ja Nydalen näkövammaisten koulutuksesta. Norjassa perusopetuksen jälkeen nuoret siirtyvät Videregående skole:n, jota tarjotaan kaikille nuorille. Voksenoppläring tarjoaa opetusta aikuisille eli tämän Videregående skole:n jälkeen.
 
         
 
Iltapäivällä pääsin ensin kotitaloustunnille valmistamaan porkkanasosekeittoa. Sen jälkeen olin vielä laulamassa yhden musiikki ryhmän kanssa.
 
Pitkä ja paljon tietoa sisältävä päivä takana. Mutta mukavaa ja antoisaa oli.
 
- Tuula
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti