sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Working Abroad Osloon matkustuspäivä


11.10 -15 Oslo, Norja

Vihdoinkin se alkaa... kauan odotettu työelämäjakso Oslossa. Tänään sunnuntaina saavuin Osloon. Kaunis syksyinen ilma oli saanut norjalaiset liikkeelle ja kaupungilla oli monenlaista tapahtumaa, joita en kuitenkaan lyhyeksi jääneen yön jälkeen jaksanut jäädä seuraamaan.

 

Asustelen nämä kaksi viikkoa yksityiseltä vuokratussa asunnossa, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Oslon tärkeimmistä nähtävyyksistä. Tulevina päivinä minulla on hyvin aikaa käydä näihin nähtävyyksiin tutustumassa, mutta tänään oli tärkeitä hommata itselle julkisenliikenteen matkustuskortti sekä käydä katsomassa ensimmäisen viikon työkohde.

 

Oslo Voksenoppläring  Skullerud sijaitsee noin 45 minuutin matkan päässä asunnoltani. Tulen työskentelemää  siellä ensimmäisen viikon. Oli hyvä, että kävin etukäteen katsomassa reitin sinne, koska kaupungissa on useita julkisenliikenteen työmaita, jotka vaikuttavat myös minun työmatkaani. Nyt on kuitenkin reitti selvillä ja huomenna sitten sinne klo 9.00. Vähän jännittää...

Toivotaan, että saan nukuttua hyvän yön ja olen sitten aamulla pirteänä aloittamassa tätä mielenkiintoista työelämäjaksoa. Norjankielellä pärjään, mutta mietityttää kuinka paljon törmään nyt sanastoon, jota en ole aikaisemmin kuulut tai käyttänyt.

Tuula Salonen
opettaja, Telma-koulutus
Kiipulan ammattiopisto
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti