lauantai 31. lokakuuta 2015

Kuudes päivä "Edissä"

Kuudes työpäivä Edissä
Tänä aamuna bussi oli tupaten täynnä työmatkalaisia ja äitejä pienten lasten kanssa kouluun/päiväkotiin menossa. Lähestyvä Halloween -päivä näkyi lasten asusteissa. Ensimmäistä kertaa kaivoin sateenvarjon repusta, lämpimästä syysilmasta nauttien kävelin loppumatkan työpaikalleni ihaillen kauniita hortensioita matkan varrella.
Työpäivä oli kiireinen, Halloweenista ei ollut tietoakaan, asiakkaita saapui tasaiseen tahtiin. Osa ihmisistä on jo tuttuja minullekin, on mukava moikata ja vaihtaa muutama sana heidän kanssaan.
Bakery Skills – ryhmässä oli kaksi uutta poikaa, joista heti alkuun sain informaatiota. Onneksi haasteelliset tilanteet ovat tuttuja omassa työssäni, joten Lemon Drizzle -kakku valmistui ajallaan sekä suomalaisella reseptillä muffinit. Tänään maistelin uppopaistettuja Haggis-pullia (sisäelimistä valmistettu skotlantilainen perinneruoka) chilikastikkeen kera, makuja on monia! Täkäläisessä lounasruokakulttuurissa korostuu ranskanperunoiden runsas käyttö, kasviksia käytetään lähinnä alkuruokakeitoissa sekä salaateissa, joita ei kovinkaan runsaasti mene lounaalla. Työmatkani varrella tapaan päivittäin koululaisia, lähes jokaisella on kädessään ranskanperuna-annos tai chipsipussi ja virvoitusjuomapullo, koulun läheisyydessä on ”grilli”.
Työpäivän päätteeksi juttelin vielä vapaaehtoisen työtekijän kanssa, toivotamme hyvät viikonloput ja sitten työvaatteiden vaihtoon. Päivä oli vaihtunut aurinkoiseksi ja mukavan lämpimäksi, sään vaihtelut ovat tyypillisiä näillä leveysasteilla.
Haggis Rolls –annos ranskanperunoilla, tottakai.
Terveisin työsäoppija,
Kaisa Cafe Training –projekti, Edinburgh

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti