sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Summary

Toinen viikkoni kauniilla Kreetalla meni luonnoksia toteuttaen. Sainkin valmiiksi paljon erilaisia julisteita ja etsin edullisia painotaloja Hanian seudulla. Painamisen hinnat ovat samoissa suunnissa kuin Suomessakin. Websivuston toteuttaminen ei ikävä kyllä ottanut tulta alleen, mutta yhteistyö jatkuu jakson jälkeenkin vielä joten toivottavasti sekin tulee vielä toteutettua. Ehkäpä siinä olisi jollekin opiskelijalle hyvä työssäopin mahdollisuus.
Tässä esimerkki yhdestä toteuttamastani A2-kokoisesta julisteesta, jota voidaan painattaa ja teippailla underground-henkeen ympäri kaupunkia. Kirjoitin julisteeseen myös tekstit eli tein myös copywriterin hommia. Julisteen kuvat ihmisistä ovat Avalonin Facebook-sivuilta. Alin kuva sataman majakasta on itse ottamani. Avalonin logon saaminen olikin työlästä. Latasin sen Facebook-sivulta ja vektoroin Illustratorilla, jotta sitä voi käyttää suuremmassa koossa painotuotteissa.

poster.jpg


Paikallisilla ei tunnu olevan kovin kiireinen työtahti verrattuna omaan tappotahtiini. Silti voisin hyvin nähdä itseni työskentelemässä täällä. Pieni eskapistiminäni on jo pitkän aikaa toivonut pääsyä kauemmas töihin ja tällaiset työelämäjaksot ovat erittäin hyvä tapa päästä ainakin vähän kokeilemaan ja testaamaan omaa kisakestävyyttäni ulkomailla. So far so good. Edellinen työelämäjaksoni olikin kevään mittainen rupeama Espanjassa joka meni myös sujuvasti ja jonka ansiosta kynnys lähteä uudestaan oli matalampi. Oikeastaan voisi sanoa, ettei kynnystä edes ollut.
Kahden viikon aikana tutustuin työnteon ohella myös Kreetan eri kolkkiin ja nähtävyyksiin. Esimerkiksi mahtavaan Imbrosin rotkoon Kreetan saaren eteläpäädyssä. Matka sinne kulki Lefka Orin eli Valkoisten Vuorten läpi. Näkymät olivat päätähuimaavat ja maisemia ihaillessa piti samalla varoa tiellä juoksevia kri kri-vuohia. Hanian vanhakaupunki kauniine pikkukujineen tuli myös tutuiksi sekä paikallinen taidenäyttely jossa oli kreetalaisen Anna Gioumpakin impressionistiseen tyyliin nojaava näyttely "Uncharted Waters" esillä.
Kävin myös Elafonisin upealla rannalla, jonka kauniissa maisemissa viihtyisi pidempäänkin. Tosin tuuli oli juuri tuona päivänä sen verran hurja ettei siellä voinut kuvitellakaan viettävänsä pidempää aikaa. Tuuli pieksi pienikiteistä rantahiekkaa jalkoihin sellaisella voimalla, että kirpaisi.
Sukkuloin autolla iltaisin usein ympäri Länsi-Kreetan lukuisia pieniä vuoristokyliä, joiden unelias ja seesteinen tunnelma oli käsin kosketeltavissa. Näissä, jos missä näkee aitoa kreetalaista elämäntapaa vaikka turisteja varten pystytettyjä rakipisteitä saattoikin vaania nurkkien takana.
Olen aina pitänyt Kreetaa turistirysän mainessa olevana kiiltokuvapaikkana ja onhan se toki sitäkin. Etenkin Hanian nurkilla on paljon turisteja ja suomalaisiin kanssaveljiin ja sisariin törmäsi jatkuvasti. Itse en arvosta kovin paljoa tällaista ja etenkin lomakohteiden suomibaarit ruisleipineen ja karaokeineen saavat sappeni kiehumaan. Myöskin suomea auttavasti puhuva ravintolan sisäänheittäjä jää aina ilman eurojani. En vain syty moiselle päälleliimatulle touhulle. Kreetalle suunnistavalle annankin vihjeeksi tutustua vuoriin ja etenkin niiden pikkukyliin. Kannattaa toki tsekata pakolliset nähtävyydet, mutta käy syömässä ihan oikeassa kreetalaisessa ravintolassa, vuokraa auto tai skootteri, osta vuoristotien varrelta tomaatteja herttaiselta kreetalaismummolta, käyskentele keskustan ulkopuolella, vaella vuoristoreittejä ja ennen kaikkea syö paljon fetaa ja tsatsikia. Tee myös itse omat ruokasi jos mahdollista. Itse tein jopa omaa tsatsikia. Paikallisista raaka-aineista taioin muitakin upeita ruokia; kalaa, mereneläviä, grillattua makkaraa ja kanaa. Sekaan kannattaa laittaa paljon hyvää oliiviöljyä, viiniä ja maustesekoituksia. Et pety.
Työelämäjaksolle tähtäävälle Kreetalta löytyy varmasti jokaiselle paikka. Ihmiset olivat todella ystävällisiä ja etenkin rannikkoseudulla pärjää varmasti jopa kokematonkin matkaaja. Englantia puhutaan todella hyvin verrattuna moniin muihin Välimeren maihin.

Kreeta on kaunis, komea ja kiva paikka, jatkoon!

20151003_183437.jpg
IMG_0965.jpg

_MG_0295.jpgEi kommentteja:

Lähetä kommentti