perjantai 9. lokakuuta 2015

Takk Sólheimar!

Kahden viikon Working abroad - jakso alkaa olla takanapäin. Aamulla olimme viimeisen kerran mukana aamutapaamisessa.

Juttelimme hetken Herdiksen ja Axelin kanssa ja saimme sovuittua itsellemme kyydin :) (kulkemiset olivat asia joka jaksomme aikana puhutti moniakin, vapaaehtoistyöntekijöiden menetelmä on liftaaminen, Sólheimarin taholta kyytejä ei hevillä järjesty).

Oli mukava vielä viettää hetki keitytiön ja leipomon porukan kanssa klo 10 aamukahvilla. Vaihdoimme joidenkin kanssa yhteystietoja ja Fazerin suklaa kelpasi kahvin kanssa.

Automatkalla Selfossiin mietimme Herdiksen kanssa mahtaisiko yhteistyö opiskelijoiden työjaksojen muodossa olla tulevaisuudessa mahdollista.Viheralueita ja isot kasvivihuoneviljelmat sieltä löytyvät. Puitteiltaan paikka sopisi oikein hyvin kohteeksi. Herdis näytti omasta puolestaan vihreää valoa. Katsotaan kuinka asiaan työpaikalla innostutaan...

Reykjavik on mukavan oloinen kaupunki, paljon pieniä puutaloja. Majoittumisen jälkeen teimme kävelytretken Alvar Aallon suiunnittelemaan Pohjola Taloon. Talossa on hieno, kirjasto ja mukava bistro. Olin jostain huomannut että talolla aukesi tänään paikallisen tekstiilitaiteijan näyttely. Työt olivat luontoaiheisia islanninlampaiden villasta huovutettuja. Kauniita töitä. Tarjolla olisi ollut pieni konserttikin, mutta väsymys voitti. Palasimnme toista reittiä majapaikkaamme. Vesi on hienosti elementtinä kaupungin sisällä. Valoja on käytetty siltojen ja rakennusten valaisemaan. Reykjavik vaikuttaa oikein viihtyisältä kaupungilta.

Huomenna tapaamme Fjölbrautaskólinn nimisen oppilaitoksen ihmisiä. Tietoa oppilaitoksesta löytyy sivuilta http://www.fa.is/english/ .

Raisa , Kiipulan ammattiopisto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti