tiistai 10. marraskuuta 2015

10. Päivä Plymouthissa

Tänään olin koko päivän tutustumassa Michellen luotsaamaan Project Searchiin. Kyseessä on eräänlainen työharjoitteluyksikkö, joka sijaitsee sairaalan yhteydessä. Projektissa on mukana City Collegen lisäksi kaksi muuta organisaatiota ( Serco ja Pluss) sekä tietysti sairaala. Opiskelijoita on tänä vuonna yhteensä 11 ja opinnot kestävät vuoden. Vuoden aikana he paitsi opiskelevat luokkatilassaan työn hakemiseen ja tekemiseen liittyviä taitoja, myös työskentelevät 5 tuntia päivittäin sairaalassa erilaisissa tehtävissä.

Työtehtävänä voi olla mm. Kahvilan siivoaminen, postin lajittelu ja toimittaminen eri osastoille, varasto- tai keittiötyöt, hallinnolliset työt ja siivous. Opiskelijat tekevät vuoden aikana kolme kymmenen viikon mittaista työharjoittelua, ja tavoitteena on löytää jokaiselle palkkatyö sairaalasta vuoden opintojen jälkeen.

Toiminta on ollut käynnissä kuudetta vuotta ja onnistumisprosentti työllistymiseen on ollut korkea, jopa 90% parhaimpina vuosina. Opiskelijat valitaan Collegen opiskelijoista, Michelle tekee läheistä yhteistyötä King's Roadin ja Goschenin yksiköiden kanssa hakijoiden osalta.

Kuvassa on luokkahuone, jossa opiskelijat tekevät oppimistehtäviään joko aamupäivällä tunnin ja toisen iltapäivällä (4 heistä) tai tai kaksi tuntia työpäivänsä jälkeen iltapäivällä (7 opiskelijaa).

Marjukka from Plymouth

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti