maanantai 9. marraskuuta 2015

Yhdeksäs työpäivä ”Edissä”

Yhdeksäs päivä Edissä
Kaksi viimeistä työpäivää ja loppuraporttini tulevat nyt "jälkijunassa", koska tietokoneeni pimeni harmillisesti, enkä "amatöörinä" osannut korjata vikaa paikan päällä.
 
Tänään työpäivässä ei ollutkaan yhtään vapaaehtoista työntekijää paikalla, joten teimme reippaan työpäivän kahden kokin ja työssäoppijoiden kanssa. Alkuun oli vuorossa kolmioleivät, sitten leivoimme kahvilaan porkkanakakkua, kuorrutimme sitruunakakun ja muffinit. Reseptien tulkitseminen lukutaidottomalle nuorelle vaatii aina oman aikansa, reseptin lukeminen työvaiheittain ääneen ja raaka-aineiden punnitseminen omiin astioihin mahdollistaa työn onnistumisen.
Päivän menu: Leek rice soup, Raised Pork Chops, Tai Red Chicken curry, Red Onion-Pepper Tortilla, Green beans-Turnip, Baby Pots, Lemon cake custard trifle
Työssäoppijana on eräs poika, joka kertoi tulevaisuuden toiveissa olevan leipurin opinnot. Hänellä oli oma muistivihko, johon hän oli kirjoittanut mieluisia reseptejään. Kirjoitin itselleni ylös kaksi reseptiä, jospa tulisi kokeiltua ohjeita kotimaassa. Täällä leivonnaisissa käytettävät jauhot sisältävät mm. kohotusaineita, joten lopputulos on kuohkea, aina onnistuu!
 
Kuvassa päivän jälkiruoka.
 
 
 
Kuvassa täytettyjä kolmioleipiä.
 
 
Työssäoppimisterveisin Kaisa
Broomhouse Cafe Training projekti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti