maanantai 16. marraskuuta 2015

Working Abroad - Vocational Colleges (SNE): HOLLANTI

Tänään saavuin tänne Hollantiin ja tässä hieman matkasuunnitelmaan. Tänään olen tutustunut farmin tiloihin ja ihmisiin. Tunnelma täällä on ystävällinen ja rauhallinen sekä voisi sanoa idyllistä maatilan elämään.
Tämä on vanhaa merenpohjaa ja kaikkialla on tasaista.  Täällä on siis lehmiä, lampaita ja kanoja, kukkoja, hevosia ja kaikki ovat hyvin hoidettuja, suunnittelemme tarkempia työtehtäviä huomenna, jolloin voin osallistua erilaisiin toimintoihin, joihin asiakkaatkin osallistuvat. Asiakkaat valikoituvat tehtäviin voimavarojensa ja tavoitteidensa mukaisesti eli askareet ovat heille valinnaisia! Laitan kuvia tulemaan myöhemmin nyt pääsen tutustumaan katrilli ratsastuksen opetukseen erityisoppilaille. https://www.youtube.com/watch?v=zfamRP589Bc
 
 
Kohde ja suunnitelma:
Viikko 47: Hollanti, Zeewolde on kunta Flevolandin provinssissa, keskellä Alankomaita. Pinta-alaa kunnalla on 268,97 neliökilometriä, josta vettä on 20,21 km² ja asukkaita siellä on 20 567 (30.6.2008).
<![if !supportLists]>                                        <![endif]>Psykiatrinen kuntoutusyksikkö, jossa luonto ja eläinavusteista ohjausta ja opetusta erityisryhmille Zonnehoeve, Priempad 6, 3896 LJ Zeewolde, minun yhteyshenkilö on Margreet Renkers (http://www.zorgboeren.nl/zonnehoeve/zorg)
<![if !supportLists]>§  <![endif]>Päiväkuntoutujia viikossa noin 30
<![if !supportLists]>§  <![endif]>12 henkilölle 24h asumiskuntoutusyksikkö
<![if !supportLists]>§  <![endif]>Täällä harjoitetaan maaseutuympäristöön liittyvää toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämälaatua.
<![if !supportLists]>§  <![endif]>Zonehovessa käytetään monia erilaisia eläin- ja luontoavusteisuuden menetelmiä. Näitä ovat muun muassa hevostoiminta ja maatilalla tapahtuvat toimet. Toimintaa harjoitetaan tavoitteellisesti, vastuullisesti sekä ammatillisesti.  
<![if !supportLists]>§  <![endif]>Asiakkaalle hyvinvointia lisäävät vaikutukset syntyvät muun muassa luonnon elvyttävyyden, osallisuuden ja kokemuksellisuuden avulla. Toiminta sijoittuu Zonnehoeven maatilalle, jossa kasvatetaan vihanneksia ja viljellään viljaa sekä tuotetaan maitoa sekä lihaa. Täällä kasvatetaan myös hevosia ja opetetaan hevosten kanssa työskentelyä ja erityistä yhdessä ratsastuksen mutoa ikään kuin katrillia (carrousel).
 
 
 
Viikko 48: Hollanti, Amsteldijk Noord 42 1184TD Amstelveen, Amstelveen on kaupunki Pohjois-Hollannin provinssissa Alankomaissa. Kaupungin pinta-ala on 44,05 km² ja väkiluku 79 768 asukasta. Amstelveenin kaupunki kuuluu Amsterdamin suurkaupunkialueeseen.
<![if !supportLists]>§  <![endif]>Avustaja- ja opaskoirakoulu Geleidehond  Amsterdamissa, Mike Boss yhteistyökumppanina (http://www.geleidehond.nl/english-page/)
<![if !supportLists]>§  <![endif]>Pääsen tutustumaan avustaja ja opaskoirakouluun: The Royal Dutch Guide Dog Foundation
<![if !supportLists]>                                        <![endif]> 
 
Vaihto-aika alkaa: 16.11.2015                             Vaihtoaika päättyy: 30.11.2015
 
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Anu Kaskisuo (anu.kaskisuo@eduvalidia.fi)
Vocational special needs teacher
Validia ammattiopisto/ Validia Vocational College
 
Tel. +358405173104
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti