keskiviikko 11. marraskuuta 2015

7. Työpäivä Sigmaringenissä

7. Työpäivä Sigmaringenissä
 

Rakas päiväkirja, tänään oli  Luise Leininger Schulen 50-vuotisjuhlaharjoitukset, johon osallistui koko koulun väki.  Myös matkaajistamme pirteämpi oli menossa mukana antaen kultaisia vinkkejä mm. näyttelijöiden lava-asemoinnista ja lavastuksesta. Rehtori esitteli minulle koulua ja sen eri toimintoja. Koulun erikoisuutena on, että sen tiloissa on erikseen esim. fysioterapiaa, puheterapiaa ja musiikkiterapiaa. Lisäksi koulu tarjoaa myös ratsastusterapiaa, jota järjestetään hevosfarmilla, jossa työskentelimme viime viikolla. Ja hevosfarmin nimihän oli tietysti Birkenhof, jonka ihmisystävälliset hevoset onnistuivat terapioimaan matkamiehiä jo kerrasta.

 
Osallistuin myös 8-9 luokkalaisten matematiikan ja englannin tunneille. Matematiikan tunnilla tehtiin mm. hahmotusharjoituksia peilin avulla. Peilillä avulla pystyi siis tarkistamaan oliko rustannut paperille oikeanlaisia kuvioita. Englannin tunnit olivat todella perinteinen kokemus. Jopa niin perinteinen että ajatukseni kiisivät Turkuun Tuureporinkadulle ja 80-luvulle, jossa itse järsin kynän päätä, heittelin kumeja sekä jouduin kiitokseksi  aktiivisesta kielenkäytöstäni luokan eteen erilleen muista istumaan. Mutta täytyy sanoa että samat metodit toimivat yhä.
 
Lapamatoa koko päivän sängyssään hellästi hyväillyt matkailija pääsi sentään illalla ottamaan happea sen verran, että kävimme supermarketissa välttämätöntä vessapaperia ostamassa. Taisi siinä parit kalsaritkin mukaan tarttua.


Thomaz und Joini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti