sunnuntai 22. marraskuuta 2015

20.11.15 Lontoo

20.11.15 5/14 päivä
Koti-ikävä kurkkii nurkan takana, vaan ei auta, collegea kohti.
Tänään oli vuorossa jälleen draama, ja sitä käytettiin vaikeiden kysymysten käsittelyyn ja vuorovaikutus- ja esiintymisharjoitukseen. Suuri, noin 30 erityisopiskelijan ryhmä, oli haastava, mutta opettaja selvisi tilanteesta. Neljässä pienryhmässä syntynyt draama täytti tilan. Asioiden käsittelyn apuna käytettiin televisiosta tuttua Jeremy Kyelin? Kyselytuntien: "Sisareni ei ole puhunut minulle kuuteen vuoteen. Mitä teen?" "Valvon liikaa pelaamisen vuoksi. Mitä teen?" Ohjaajilla oli tärkeä rooli ryhmien vetämisestä. Mukana oli myös opiskelijoita, jotka vain seurasivat tapahtumia.
Draaman avulla on käsitelty aikaisemmin nuorille tärkeitä kysymyksiä esim. typeryyttä, alkoholia, rahaa, ystävyyttä, seksualisuutta, seurustelua.

Olin myös kouluun perjantaisin tutustumassa käyvien potentiaalisten tulevien opiskelijoiden ryhmässä. Heidän päivänsä tavoite oli paitsi opiskella, myös saattaen vaihtua uuteen oppilaitokseen. He tulivat omien avustajiensa kanssa ja saivat näin turvallisesti mahdollisuuden valmistautua seuraavaan vaiheeseen. "Joulupukki on Suomesta" Jes! Meidät tunnetaan, olemme näistä yhden nuoren kartalla. Tälle antaa suuren arvon, sillä ryhmässä käytettiin kommunikointiin kaikkien kanssa viittomia, kuvia ja puhetta.

Elina Kopu
Validia ao

1 kommentti:

  1. Tuo draama onkin kiintoisa juttu tunteiden käsittelyssä ja opettelussa. Hyviä kysymyksiä.

    VastaaPoista