torstai 12. marraskuuta 2015

12.päivä Plymouthissa

Tänään lähdimme Din, 2 avustajan (Rob ja Rachel) sekä 4 opiskelijan kanssa kokopäiväretkelle Eden Project -nimiseen paikkaan. Ajomatka sinne kesti liki tunnin, mutta kyllä kannatti!

Kyseessä on yhden miehen ideasta vuonna 1999 syntynyt paikka, missä on kaksi valtavaa "domea", eli kuplahallia. Toisessa on sademetsäympäristö ja toisessa välimerellinen ympäristö. Suellä järjestetään erilaisia opetuksellisia tapahtumia ja sitä pyöritetään hyväntekeväisyyspohjalta.

Paikka oli uskomaton, syvään kuoppaan rakennettu futuristinen pienoismaailma. Aiemmin alue oli toiminut savikaivoksena, ja sen ollessa vielä "pelkkä kuoppa", siellä on kuvattu joitain kohtauksia (muistaakseni) Bond-elokuvaan.

Vaikka meidänkin Suomessa täytyy tehdä etukäteen huolellinen arviointi ja suunnitelma retkistämme ja informoida esimiestämme menemisistämme, ei ne ole mitään verrattuna siihen paperityön määrään mitä täällä täytyy tehdä. On tehtävä tosi laaja riskianalyysi siitä, mitä saattaa tapahtua, kuka on vastuussa ja miten toimitaan jos jotain pääsee sattumaan. Tämä on kuulemani mukaan vähentänyt opettajien innokkuutta lähteä Collegen ulkopuolelle. Ymmärsin, että tällainen selvitys on tehtävä aina kun lähdetään "ulos" Collegesta, olipa se elokuviin meno, purjehdus tai leirikoulu.


Marjukka from Plymouth

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti