maanantai 9. marraskuuta 2015

Kymmenes työpäivä ”Edissä”

Kymmenes työpäivä "Edissä"
Päivän touhut alkoivat normaaliin tapaan, leivoimme nuorten kanssa kahvilaan suomalaisella reseptillä korvapuusteja. Kanelin tuoksuiset leivonnaiset ihastuttivat ja maistuivat toimiston väelle ja vanhusten kerholaisille niin, että tupla-annos olisi ollut tarpeen. Myyntiin ei jäänytkään yhtään korvapuustia! Onneksi ehdimme leipoa ennen lounasasiakkaiden saapumista vielä suklaakakkuja. Yksi poika halusi valmistaa tyypillisiä makeisia Scottish Tablet –reseptillä, massaa vatkasimme kaasuhellalla sitten vuoron perään. Noin tunnin kuluttua toffee massa oli paksua ja sopivan ruskeaa. Kaadoimme massan vuokaan hyytymään, työpäivän päätteeksi maistelimme makeaa herkkua.
Täällä Skotlannissa hallituksen säästötoimenpiteet iskevät erityisesti yhteiskunnan heikompi osaisiin, vajaakuntoisten elämä ei ole yhtä järjestettyä ja huolehdittua kuin koto Suomessa. Voimmeko odottaa myös samanlaista kehitystä myös kotimaassa?
Monelle nuorelle projekti tarjoaa mahdollisuuden vuorovaikutukseen toisten nuorten ja aikuisten kanssa sekä omien taitojensa kehittämiseen turvallisessa työyhteisössä. Nuoret odottavat työpäiväänsä, mutta viikko on pitkä aika odottaa omaa vuoroa, tulijoita on paljon.
YK:n erikoiskomitea tutkii parhaillaan Britannian säästöpolitiikan vaikutusta erityistä tukea tarvitsevien oikeuksiin ja mahdollisuuksiin elää itsenäistä elämää.(asiasta on uutisoitu laajasti)
Lähteet:
Tänään oli sitten jäähyväisten aika, viimeinen työpäivä työssäoppimisjaksollani täällä Broomhouse Cafe Training Projektissa.
Monet nuoret ehtivät tulla tutuksi kahden viikon aikana, monista haasteista huolimatta yhteistyö sujui hyvin, nuoret olivat motivoituneita työtehtäviinsä ja tulivat ajallaan työvuoroonsa. Useimmille nuorille keskuksen tarjoama mahdollisuus osallistua kykyjensä mukaiseen toimintaan ja koulutukseen on todella tärkeää.
Mukavat muistot lämmittävät pitkään!
Työssäoppimisterveisin Kaisa
Broomhouse Cafe Training projekti
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti