tiistai 3. marraskuuta 2015

Seitsemäs päivä Edissä

Seitsemäs päivä ”Edissä”
Harmaa ja sumuinen aamu valkeni syksyisessä tunnelmassa. Iloa päivään toivat innolla leipomispäivää odottavat nuoret. Kuulumisten jälkeen aloitimme resepteihin tutustumisen ja raaka-aineiden varaamisen. Kuinkas muuten kuin Skonssit ovat perinteisiä kahvilassa maanantaina myytäviä leivonnaisia, niitä siis ensin leivottiin. Toinen valmistettava tuote oli suklaa-päärynäkakku. Tänään yksi vapaaehtoinen pyysi apua raaka-aineiden punnitsemiseen, reseptiin merkityt aineet olivat kaikki unsseina, eikä hän osannut punnita niitä. Hetken mietittyäni selvisimme urakasta, unssien käyttö on minullekin uutta. Leivonnaiset saimmekin ripeästi uuniin. skonssit maistuivat voin kera asiakkaille kuin leipurillekin maitoteen kanssa.
Vanhusten kerholaisille tarjoiltiin aamupalaksi tyypillinen täkäläinen aamiainen: vaalea sämpylä pekonilla ja munalla täytettynä, kahvia tai teetä.
Lounaalle valmistettiin kasviskeittoa, tomaattikastikkeessa haudutettuja makkaroita, muhennettua lanttua ja perunaa tai vaihtoehtoisesti rankalaisia perunoita sekä vihannespaistosta. Jälkiruokana tarjoiltiin omenavanukasta. Loppupäivä jatkui seuraavilla työtehtävillä astiahuolto, kahvilan siistiminen sekä keittiön puhtaanapito.
Kuvassa hygieniaohjeistusta työlautojen käyttöön.
Kuvassa päivän lounasannos.
Tällä viikolla minulla on myös tehtävänä kuvata tämän viikon työssäoppijat työnsä ääressä. Cafe Trainingin esimies Lorraine esitteli minulle viime viikolla kansiota, jossa on työssäoppijoista laadittuja A4-kokoisia kuvallisia ”hojkseja”.
Terveisin työssäoppija
Kaisa
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti