sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Praha 27.11 ja 28.11

Perjantai ja viimeinen työpäivä. Täksi päiväksi tosin tapaamisia kontaktihenkilöiden ja suomenopiskelijoiden kanssa. Aamulla tapasin Jaromir Nemecin, hän tahtoi kiittää minua ja kertoi vielä paljon lisää mahd. työkuvioista. Tsekinmaan työtilanne on hänen mukaansa hyvä erialojen osaajien suhteen. Täältäkin löytyy suomalaisia vaihto-opiskelijoita, tällä hetkellä 6 opiskelijaa.. Lopuksi herra Nemec muisti jo eläkkeelle jääneen professorin, joka oli tutkinut psyykkisesti oireilevia opiskelijoita ja erilaisia tukimuotoja miten tukee opiskeluja ja siirtymistä työelämään. Valitettavasti hän ei siinä heti löytänyt yhteystietoja minulle, mutta lupasi toimittaa ne minulle jälkikäteen. Iltapäiväksi minut oli kutsuttu Kaarlen yliopiston suomenkielen ja kulttuurin opiskelijoiden luokse. Pienestä vuosikurssista 8 opiskelijaa, 4 on nyt vaihdossa Suomessa ja lopuista neljästä paikalle pääsi 2. Oli hienoa nähdä opiskelijoita, joita opiskelu motivoi ja he tahtoivat puhua kanssani. Minuun teki suuren vaikutuksen heidän hyvä kielitaito. Kukapa muuten meistä suomalaisista on lukenut Kalevalan kolme kertaa ja vieraalla kielellä. Aikaa hujahti 3 tuntia kun istuimme vanhassa opiskelijakahvilassa holvikaarten alla. Sieltä suuntasin kämpille pakkauspuuhiin.
Lauantai aamu, huoneen luovutin ennen klo. 10 sain jätettyä matkalaukun respaan, josta hakisin sen iltapäivällä. Suuntasin Prahan vanhankaupungin aukiolle, missä oli joulutorin avajaiset. Nautin ilmapiiristä ja kuuntelin kuorojen esityksiä. Kylmäilma sekä räntäkuurot hieman söivät fiiliksiä ja varmasti osasyy oli myös tämän kaiken loppuminen, kahdessa viikossa voi oppia erittäin paljon kun ottaa vastaa ja on avoiminmielin liikkeellä.
Suosittelen kaikille joille joskus tulee mahd. osallistua johonkin kansainväliseen hankkeeseen osallistumaan. Suurimmat " valaistumiset " ja kokemukset syntyvät, kun asettaa itsensä joskus epämukavuusalueelle, alueelle missä joudut haastamaan itsesi.
Kiitos, Ahoj.... Näemme vielä!
Terveisin Jaakko Aroharju Kiipulan ammattiopisto Vantaa

Lähetetty Windows Phonesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti