tiistai 3. marraskuuta 2015

Jatko-osa

Kävimme aamupäivällä Davidin, opiskelija Ryanin ja hänen avustajansa Marianin kanssa pikaisella bussikierroksella keskustassa. Retken päämääränä oli näyttää minulle oikea pysäkki, miltä pääsen jatkossa itsenäisesti matkustamaan King's Roadin kampukselle.

Tapasin aamupäivällä myös Mary Smithin ( vanha tuttuni aikaisemmasta projektistamme), jonka titteli on Head of Skills Development. Mary vastaa Plymouth City Colkegen valmentavasta koulutuksesta. Kävimme lounaalla Collegen Bistrossa, mikä on opiskelijavoimin pyöritetty opetusravintola. Tänään siellä oli töissä kaksi entistä Maryn osaston opiskelijaa, jotka ovat jatkaneet opintojaan muilla osastoilla valmentavan koulutuksen jälkeen.

Iltapäivän vietin Sianin Employability post 19-ryhmässä. Ryhmä on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat jo olleet maksimiajan (3v) opiskelijoina, mutta syystä tai toisesta jatkavat vielä osa-aikaisina opiskelijoina. Yleensä he ovat osan viikosta jossain vapaaehtoisjärjestöjen ylläpitämässä päiväkeskuksessa, mutta ovat saaneet hallitukselta rahoituksen osa-aikaiseen opiskeluun ja siten voivat tulla edelleen Collegeen vaikkapa yhtenä päivänä viikossa.

Pidin opiskelijoille esityksen keskuspuistosta ja Suomesta. Sen jälkeen opiskelijat esittelivät minulle valmisteilla olevia töitään. Tekeillä on pajunoksista ja cd-levyistä tehtävät kellot. Valmiit tuotteet menevät myyjäisiin myytäviksi.

Yrittäjyys on täällä todella isossa roolissa opetuksessa. Koska työllistyminen on täällä(kin) vaikeaa, opiskelijoita kannustetaan yrittäjyyteen, jotta he voisivat sitä kautta jopa työllistää itsensä.

Marjukka from Plymouth

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti