perjantai 20. marraskuuta 2015

20.11.15

Tällä farmilla kuntoutumista edistävän toiminnan tavoitteena on tukea ja edistää kuntoutujan toimintakykyä, itsenäistä selviytymistä, omatoimisuutta ja elämänhallintaa. Ihminen nähdään yhteisön jäsenenä ja aktiivisena toimijana. Toiminnan perustana ovat kuntoutujan voimavarat ja niiden hyödyntäminen. Kaikki arkipäivän tilanteissa hyödynnetään kuntoutujan toimintakykyisyys ja voimavarat. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asiakas tekee itse kaiken sen mihin pystyy työntekijän toimiessa tilanteiden ohjaajana ja asiakkaan motivoijana. Mitä enemmän ihminen käyttää voimavarojaan, sitä motivoituneemmin hän ponnistelee kuntoutumisensa hyväksi ja arjesta selviytymiseksi. Kuntoutumista edistävä työote on asiakaslähtöistä, aktiivisuuteen kannustavaa, innostavaa ja rohkaisevaa.

Mielekästä puuhaa ja toimintaa täällä farmilla kyllä riittää. Kaikki ovat hyvin ahkeria ja työskentelevät hyvillä mielein. Kaikki myös haluavat työskennellä ja keskustella kanssani avoimesti.

Päivän puuhia:

Hevosten hoitoa, ruokkimista, ja tallin siivoamista.  

Wc - tilojen siivousta. 

Leivän hakua leipomosta. Pöydän kattamista ja siivoamista jälleen. 

Ruokailua ja keskustelua yhteisistä asioista. Yksi kirjasi keskustelun taululle (aiheena tilan puutteet ja rikki olevat asiat - lista on tosi pitkä - tämä on perinne täällä - kaikki nauroivat vain)

Asiakkaan pitämä rummutuskurssi.

Hevosten ruokintaa jälleen

Iltapäivällä pääsen mukaan lehmien lypsentään.


Ystävällisesti
Anu Kaskisuo 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti